Vier koks van de seniorenresidentie Hof van Sliedrecht zijn in de leer geweest bij het fameuze De Librije. In het atelier van het driesterrenrestaurant van Jonnie en Thérèse Boer volgden ze twee cursussen van elk acht lessen. ,,In totaal zijn we dus zestien keer in Zwolle geweest en dat was meer dan de moeite waard”, aldus chef-kok Richard Kraaijeveld, die de bewoners van zowel het Hof van Sliedrecht als het naastgelegen Sleijeborgh bij speciale gelegenheden, zoals de aanstaande kerst- en nieuwjaardiners, versteld wil laten staan van de net verworven nieuwe kookkunsten.
De Librije is de crème de la crème in Nederland en (ver) daarbuiten. Vooral befaamd vanwege de verrassende, niet altijd voor de hand liggende doch zeer smaakvolle combinaties en de technieken die Boer en zijn ‘pupillen’ toepassen. ,,We hebben ongelooflijk veel inspiratie opgedaan”, vertelt Kraaijeveld. ,,Met name op het gebied van garing en zuring. Het was een eer om te mogen doen. Ook al doe je dit al 25 jaar, je wilt toch altijd weer een stapje verder. Jezelf door ontwikkelen. Bij veel creaties trad een Wow-effect op. We reden elke keer met veel voldoening naar huis.”
Binnen Hof van Sliedrecht en Sleijeborgh – tezamen Stichting Senioren Residenties Drechtstreek – staat de kwaliteit van leven hoog in het vaandel. Daar zijn deze kooklessen op het allerhoogste niveau een goed voorbeeld van.