Dat de koks van seniorenresidentie Hof van Sliedrecht, die de afgelopen twee jaar in de leer zijn geweest bij het fameuze De Librije, heel wat in huis hebben, is ook bij RTV Rijnmond in de smaak gevallen. Een verslaggever van de regionale radio- en televisiezender kwam vanmorgen een kijkje in de keuken nemen aan de Lijsterweg.
Hij interviewde chef-kok Richard Kraaijeveld en maakte opnames van het voorgerecht dat net was klaargemaakt en zeer precies op de ongeveer zestig borden werd gelegd. Niet zomaar een voorafje, maar een heuse smaakexplosie. Een lust voor het oog en ook, zo kon de verslaggever beamen, voor de tong. ,,Bij elke hap denk je: Wow! Veel combinaties zou je zelf nooit bedenken. Zoet, zuur, krokant … alle smaken door elkaar. Je speelt met eten. Gerookte biet bijvoorbeeld. Wie verwacht dat nou? De cursussen die we in het atelier van Jonnie en Thérèse Boer (zij runnen samen bovengenoemd driesterrenrestaurant in Zwolle, red.) hebben gevolgd, geven ons echt een boost. Je bent op een andere manier met je vak bezig”, aldus Kraaijeveld.
Zo’n exclusieve maaltijd (bietjes met zwarte olijf en mierikswortelcrème) staat niet altijd op het menu. Hof van Sliedrecht pakt uit – ook voor de bewoners van het naastgelegen en eveneens bij Residenties Drechtstreek horende Sleijeborgh – bij speciale gelegenheden en in dit geval op verzoek van RTV Rijnmond. Het bleef bij een voorgerecht. ,,Een driegangenmenu kostte te veel tijd, maar bij het kerstdiner hebben we dat bijvoorbeeld wel gedaan. Exclusief of niet: er valt altijd veel te kiezen. Elke dag drie verschillende menu’s. We zitten dicht tegen een restaurant aan.”
Het radio-item is ingepland in het ochtendprogramma en passeert maandag om 08.38 uur de revue. Het filmpje staat al online. Zie https://www.rijnmond.nl/nieuws/163620/VIDEO-Culinaire-sterrenmaaltijd-voor-bewoners-Hof-van-Sliedrecht